Strategiczna karta wyników w dziale sprzedaży firmy ubezpieczeniowej - Kaźmierczak, Edyta (Usage of the Balance Scorecard in Sales Department of an Insurance Company, 2009)
Celem artykułu było zaprezentowanie metodyki strategicznej karty wyników - najnowocześniejszego instrumentu rachunkowości zarządczej i controllingu - służącej długofalowej ocenie działalności podmiotu, a jednocześnie uzasadnienie potrzeby adaptacji tego narzędzia w dziale sprzedaży firmy ubezpieczeniowej. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 110-116