Zarządzanie wartością szpitala - Orliński, Ryszard (Patients' Records in the Information System of a Hospital, 2009)
Wartość szpitala może przybierać różną postać. Pomysły na prywatyzację szpitali spowodowały, że wartości te mają charakter operacyjny, dochodowy, medyczny, księgowy, ekonomiczny, rynkowy, odtworzeniowy, historyczny i zarządczy. W artykule przedstawiono różne ujęcia wartości szpitala oraz omówiono możliwości zarządzania tymi wartościami. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 367-374