Optymalizacja procesu gromadzenia informacji kosztowych na potrzeby decyzyjne - Pawłowska-Mielech, Jadwiga (The Optimization Process of Stockpiling of Cost Information for Decision Requirements, 2009)
Celem artykułu było zaprezentowanie możliwości usprawnienia procesu pozyskiwania informacji kosztowych na potrzeby decyzyjne z wykorzystaniem arkusza kalkulacyjnego (MS Excel), z przeznaczeniem dla przedsiębiorstw należących do sektora MŚP. Wykorzystanie techniki komputerowej pozwoliło osiągnąć wyższą efektywność działań przy niższych nakładach przez gromadzenie, przetwarzanie oraz porządkowanie informacji i ich wizualizację. Na potrzeby opracowania przedstawiono analizę koszty-wielkość, sprzedaży-zysk. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 384-389