Informacje o działalności proekologicznej przedsiębiorstwa a system zarządzania kosztami i wynikami - Szczypa, Piotr (Cost and Results Management System and the Information about Company's Proecological Activities, 2009)
Celem opracowania było przedstawienie typów informacji o proekologicznej działalności przedsiębiorstwa w ramach systemu rachunkowości oraz wskazanie jej zastosowania w systemach zarządzania kosztami i wynikami. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 445-452