Efektywność wybranych modeli dyskryminacyjnych w przewidywaniu trudności finansowych polskich spółek giełdowych - Czapiewski, Leszek (The Effectiveness of Discriminant Analysis Models in Predicting Bankruptcy of Polish Public Companies, 2009)
Celem opracowania była prezentacja wybranych modeli dyskryminacyjnych, stworzonych dla polskiej rzeczywistości gospodarczej, a następnie weryfikacja ich skuteczności w sygnalizowaniu zagrożenia upadłością w odniesieniu do spółek notowanych na polskiej giełdzie. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 118-128