Ocena efektywności projektu inwestycyjnego na podstawie indeksu zyskowności PI w warunkach niepewności - Gawrońska, Dorota (The Assessment of Efficiency Investment Project on the Basis of Profitability Index PI in Conditions of Uncertainty, 2009)
Istnieje wiele modeli szacowania opłacalności projektów inwestycyjnych, a jednym z nich jest indeks zyskowności PI (Profitability Index). Celem pracy było przedstawienie wyboru najbardziej opłacalnego projektu na podstawie wskaźnika PI z uwzględnieniem rozmytych wartości przepływów pieniężnych oraz stopy dyskontowej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 278-286