Finansowanie spółek w świetle obowiązujących reguł o niedostatecznej kapitalizacji - Kluzek, Marta (Corporate Financing in the Face of Thin Capitalization Rules, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie istoty niedostatecznej kapitalizacji w ujęciu krajowym i międzynarodowym oraz ograniczeń stawianych temu zjawisku w prawie podatkowym. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 446-455