Ryzyko związane z finansowaniem nieruchomości - Kowalczyk, Patrycja (Risk Connected with Financing the Fixed Property, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie metod finansowania nieruchomości oraz identyfikacja ryzyka, które pojawia się przy wyborze odpowiedniej metody, a także próba wskazania możliwości zabezpieczania się przed określonymi rodzajami ryzyka. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 474-482