Bezpośrednie inwestycje zagraniczne w nowych krajach członkowskich Unii Europejskiej (1997-2006) - Kozuń-Cieślak, Grażyna (Foreign Direct Investments in New European Union Countries (1997-2006), 2009)
Celem niniejszego opracowania jest identyfikacja liderów w przyciąganiu bezpośrednich inwestycji zagranicznych wśród krajów, które wstąpiły do Unii Europejskiej w roku 2004. W opracownaiu wykorzystano dane statystyczne za lata 1997-2006 publikowane przez UNCTAD. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 496-504