Ograniczenia w zastosowaniu metod wyceny bilansowej w ocenie wewnętrznego potencjału przedsiębiorstwa - Michalczuk, Grażyna (Limitations in Application of Balance Assessment Methods in the Rating of Internal Potential of an Enterprise, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie możliwości dokonywania wycen w wartości godziwej oraz wartości odzyskiwanej, które są krokiem do zastąpienia najstarszej metody szacowania wartości - metody wartości historycznej, wartościami bieżącymi. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 547-556