Perspektywy rozwoju bezpośrednich inwestycji zagranicznych (BIZ) w Polsce - Polak, Waldemar (Prospects for the Development of Foreign Direct Investment in Poland, 2009)
Celem artykułu było przedstawienie perspektyw rozwoju bezpośrednich inwestycji zagranicznych w Polsce. W artykule opisano czynniki, jakie należy brać pod uwagę podczas planowania długofalowej polityki gospodarczej, dokonano również krótkiej analizy porównawczej wybranych krajów pod względem ich atrakcyjności inwestycyjnej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 635-642