Rozwój rynku usług informatycznych a współczesne rozwiązania organizacyjne - Chomiak-Orsa, Iwona (Development of IT Services Market and Modern Organization, 2009)
Współczesne organizacje działają w dynamicznie zmieniającym się środowisku, dlatego też poszukujemy nowych rozwiązań, które pomagają zwiększyć efektywność zarządzania. Tradycyjne modele zarządzania nie są już wystarczające do optymalizacji działań realizowanych przez organizacje. Toteż nowoczesne modele zarządzania i rozwiązań organizacyjnych są dziś szczególnie ważne. Dzisiejsze organizacje muszą stawiać czoła wyzwaniom wynikającym z globalizacji procesów gospodarczych i dynamicznemu rozwojowi technologii informatycznych, które stwarzają większe możliwości dla organizacji. Dlatego celem niniejszego artykułu jest wskazanie na ścisły związek między rozwojem usług IT oraz nowoczesnymi modelami zarządzania i stosowanymi rozwiązaniami organizacyjnymi.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 82, s. 23-31
Keywords: usługi informatyczne; koncepcje zarządzania; rozwiązana organizacyjne