Prywatne źródła finansowania ochrony zdrowia w krajach Europy Środkowo-Wschodniej - Borda, Marta (Private Sources of Health Care Financing in Central and Eastern European Countries, 2009)
Celem opracowania było przedstawienie roli I udziału prywatnych źródeł finansowania świadczeń zdrowotnych w systemach ochrony zdrowia wybranych krajów Europy Środkowo-Wschodniej. Analiza wydatków ponoszonych przez poszczególne kraje europejskie na ochronę zdrowia została przeprowadzona na podstawie danych dostępnych w bazie WHO European for All Databese (HFA-DB). (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 46-53