Wpływ ubezpieczenia kredytu kupieckiego na wyniki działalności przedsiębiorstw - Dankiewicz, Robert (Influence of Trade Credit Insurance on the Results of Enterprises Activity, 2009)
Celem opracowania było przedstawienie wpływu ubezpieczenia należności na efektywność prowadzonej działalności przedsiębiorstw, na podstawie danych uzyskanych z wybranych podmiotów gospodarczych z wykorzystaniem formuły porównującej uzyskiwane efekty wynikające z posiadania polisy z kosztami ubezpieczenia. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 70-76