Pomiar efektywności inwestycji - funkcja Omega : zastosowanie na GPW w Warszawie - Krężołek, Dominik (The Measurement of Investment Efficiency : the Omega Function - an Application on the Warsaw Stock Exchange, 2009)
W pracy przedstawiono miarę Omega opartą na analizie dystrybuant stóp zwrotu, cechującą się zarazem bardzo atrakcyjnymi własnościami z punktu widzenia zarówno własności matematycznych, jak i interpretacji finansowych. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 227-234