Płynność i rentowność a zmiany kursów akcji spółek sektora budowlanego notowanych na GPW w Warszawie w latach 1998-2007 - Łon, Eryk (Liquidity and Rentibility and Changes of Stock Prices of Building Sector Companies Listed on the Warsaw Stock Exchange from 1998 to 2007, 2009)
Celem autora była odpowiedź na pytanie: czy inwestując w akcje konkretnych spółek, warto brać pod uwagę wzajemne relacje między ich płynnością a rentownością. W tym celu autor przeanalizował spółki sektora budowlanego. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 277-284