Ocena ryzyka upadłości spółek giełdowych z wykorzystaniem modeli strukturalnych - Pisula, Tomasz (Risk Assessment of Stock Companies Insolvency with the Use of Structural Models, 2009)
Artykuł jest próbą przedstawienia praktycznych aspektów strukturalnego podejścia do zagadnień oceny ryzyka upadłości polskich spółek giełdowych na przykładzie 12 spółek notowanych na GPW w Warszawie z regionu Podkarpacia. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 386-393