Wycena spółek giełdowych a perspektywa średniej efektywności informacyjnej polskiego rynku akcji w latach 2000-2007 - badania empiryczne - Soroczyński, Tomasz (Valuation of Public Companies in the Context of Semi -Strong Informational Efficiency for the Domestic Stock Market over the Time Span of 2000-2007 - Empirical Findings, 2009)
Celem artykułu jest próba empirycznej weryfikacji w odniesieniu do polskiego rynku akcji klasycznego twierdzenia teorii rynku efektywnego o względnej nieskuteczności analizy fundamentalnej jako narzędzia do aktywnych strategii inwestycyjnych przy zachodzeniu zjawiska efektywności informacyjnej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 419-434