Istota stosowania cen transferowych przez przedsiębiorstwa - Rosa, Anna (The Essence of Applying Transfer Prices by Enterprises, 2009)
Celem artykułu było ukazanie istoty stosowania cen transferowych przez przedsiębiorstwa. Wyjaśniono pojęcie cen transferowych oraz metody ich ustalania, przedstawiono kwestię cen transferowych w polskim ustawodawstwie podatkowym oraz cele manipulowania cenami transferowymi i ich wpływ na wynik finansowy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 701-107