Standardy wyceny biznesowej w wybranych krajach - implikacje dla Polski - Szymański, Piotr (Business Valuation Standards in Chosen Countries - Polish Implications, 2009)
Celem artykułu było zaprezentowanie znaczenia wycen biznesowych dla gospodarki, wskazanie przykładów organizacji standaryzujących oraz przykładu konstrukcji tego typu standardów. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 804-812