Organizacja zarządzania środkami pieniężnymi z wykorzystaniem metody Mertona Millera i Daniela Orra - Śpiewak, Tomasz (Application of Miller -Orr Model in Cash Management, 2009)
Celem artykułu była analiza konstrukcji metody Millera-Orra dotyczącej zarządzania środkami pieniężnymi w przedsiębiorstwie oraz wskazanie sposobu jej implementacji w systemie zarządzania przedsiębiorstwem. Zaproponowane rozwiązania stanowią podstawę budowy modelu zarządzania środkami pieniężnymi. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 813-822