Perspektywy rozwoju konsultingu informatycznego w Polsce - Zygała, Ryszard (Information Technology Consulting in Poland Perspectives of Development, 2009)
W artykule poruszono kwestie rozwoju rynku konsultingu informatycznego w Polsce. Główny nacisk położony został na czynniki mogące mieć decydujący wpływ na rozwój tego rynku. Zasadnicza część artykułu odnosi się do: określenia istoty i genezy usług doradczych oraz argumentów uzasadniających zakup tego typu usług. Ponadto scharakteryzowano ofertę rynku usług konsultingu informatycznego oraz czynniki, które zdaniem autora mają decydujący wpływ na rozwój konsultingu informatycznego w Polsce. Artykuł kończy podkreślenie zależności między wzrostem złożoności projektów informatycznych a zapotrzebowaniem na specjalistyczną wiedzę ze strony firm doradczych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 82, s. 148-159
Keywords: konsulting informatyczny; rynek usług konsultingu informatycznego; czynniki rozwoju konsultingu IT