Środowiskowe aspekty telepracy - Jagoda, Agnieszka (Environmental Aspects of Telework, 2009)
Głównym celem artykułu jest ukazanie znaczenia telepracy w świetle rosnącej wrażliwości ekologicznej społeczeństwa. Opierając się na analizie krajowej i zagranicznej literatury przedmiotu, pokazano, iż jedną z głównych zalet tej formy organizacji pracy jest możliwość zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych do środowiska dzięki ograniczeniu dojazdów do pracy oraz podróży służbowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 79, s. 75-81
Keywords: formy organizacji pracy; telepraca; praca zdalna; ekologia