Bezpośrednia partycypacja pracowników w podejmowaniu decyzji w świetle wyników badań - Stankiewicz, Janina; Moczulska, Marta (Direct Employee Participation in Decision-Making - in the Light of Research Results, 2009)
Celem artykułu jest odpowiedź na pytania: Jak powszechna jest partycypacja bezpośrednia związana z treścią i poziomem organizacyjnym, na którym przebiega? Jaka jest intensywność współudziału oraz na których etapach częściej jest uskuteczniana? By odpowiedzieć na tak postawione pytania, ukażemy kryteria pozwalające na wyróżnienie form partycypacji pracowników i scharakteryzujemy ich specyfikę. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 68-77