Partycypacja pracownicza na tle specyfiki zarządzania spółdzielnią w agrobiznesie - Bodak, Andrzej (Employee Participation in the Light of Management Specificity of Agribusiness Cooperatives, 2009)
W artykule zwrócono uwagę na określone przepisami ustawowymi regulacje, które umożliwiają zarówno członkom, jak i pracownikom nieposiadającym tego statusu wpływ na podejmowane w spółdzielni decyzje. Odwołując się do badań w jednostkach spółdzielczych agrobiznesu, podjęto próbę określenia, na ile owi wewnętrzni interesariusze korzystają z przysługujących im uprawnień. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 86-95