Zmiana podejścia do motywowania w praktyce przedsiębiorstw - wyniki badań - Kopertyńska, M. Wanda (Change in Approach to Motivation in Companies - Research Results, 2009)
W artykule wskazano na zmiany w podejściu do motywowania oraz na czynniki, które warunkowały te zmiany (w latach 2006-2008). Artykuł oparto na badaniach prowadzonych wśród przedsiębiorstw Dolnego Śląska. Wyniki badań pochodzą ze 146 przedsiębiorstw, wśród których 26% stanowiły przedsiębiorstwa produkcyjne (produkcja tradycyjna), 57% to przedsiębiorstwa usługowe realizujące usługi tradycyjne, 8% to przedsiębiorstwa produkcyjne (produkcja high-tech), 9% zaś to przedsiębiorstwa świadczące usługi oparte na wiedzy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 96-104