Reputacja przedsiębiorstwa jako pracodawcy - Mikuczewska-Wośko, Aleksandra (Reputation of Corporate as Employer, 2009)
Omówiono wpływ jaki ma reputacja przedsiębiorstwa na jego relację z pracownikami. Przedstawiono definicję pojęcia reputacja oraz wskazano na powiązania pomiędzy reputacją, tożsamością i wizerunkiem przedsiębiorstwa. Zwrócono uwagę na rolę pracowników w budowaniu pozytywnej reputacji firmy. Omówiono wyniki badań, których celem było poznanie postaw i poglądów menedżerów polskich przedsiębiorstw na temat reputacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 181-191