Społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw a wizerunek przedsiębiorstwa jako pracodawcy - Klimkiewicz, Katarzyna (Corporate Social Responsibility vs. Employer Branding, 2009)
CSR (Corporate Social Responsibility) stanowi istotny czynnik budowania zaangażowania pracowników i ważny aspekt skutecznego budowania marki pracodawcy. W związku z tym przedstawiono rozważania dotyczące relacji pomiędzy społeczną odpowiedzialnością przedsiębiorstwa a budowaniem jego wizerunku jako dobrego pracodawcy. Omówiono także ogólne założenia dotyczące budowania pozytywnego wizerunku przedsiębiorstwa jako pracodawcy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 200-207