Praca w społeczeństwie wiedzy (rozważania diagnozujące przeobrażenia wybranych zakresów znaczeniowych pojęcia pracy) - Antczak, Zbigniew (Work in the Knowledge Society (Considerations Diagnosing Transformations in the Selected Semantic Ranges of Work Concept), 2009)
Celem artykułu jest diagnoza (oparta na literaturze problemu oraz badaniach - zarówno własnych, jak i innych autorów) kierunków przeobrażeń pracy - jako miejsca i sposobu jej wykonywania oraz jej pozycji w systemie wartości we współczesnym społeczeństwie polskim (wiedzy). (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 245-253