Zarządzanie starzejącymi się zasobami pracy w organizacji - w poszukiwaniu rozwiązań - Urbaniak, Bogusława (Management of Ageing Human Resources at the Level of Organization - in Search of Solutions, 2009)
Celem opracowania jest przedstawienie idei zarządzania wiekiem jako nowego subprocesu w ramach ZZL (zarządzania zasobami ludzkimi) na poziomie organizacji oraz zwrócenie uwagi na uwarunkowania decyzji pracodawców w sprawie zatrudnienia starszych pracowników. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 401-409