Ekologiczny wymiar społecznej odpowiedzialności małego przedsiębiorstwa - Sokołowska, Agnieszka (Ecological Dimension of Social Responsibility of a Small Enterprise, 2009)
Artykuł koncentruje się na zaprezentowaniu istoty ekologicznego wymiaru odpowiedzialności społecznej małego przedsiębiorstwa poprzez określenie roli tej grupy przedsiębiorstw w realizacji idei społecznej odpowiedzialności za środowisko naturalne. Ponadto prezentuje wytyczne dla zarządzania społeczną odpowiedzialnością w małym przedsiębiorstwie z uwzględnieniem aspektów środowiskowych. Rozważania mają charakter teoretyczno- empiryczny.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 79, s. 163-175
Keywords: ekologiczny wymiar społecznej odpowiedzialności; zarządzanie społeczną odpowiedzialnością; małe przedsiębiorstwo