Społeczne aspekty pracy w godzinach nocnych - Jagoda, Agnieszka (Social Aspects of Night Work, 2009)
W artykule przedstawiono społeczne aspekty pracy w porze nocnej. Szczególną uwagę poświęcono przesłankom skłaniającym pracodawców i pracowników do pracy w nocy oraz konsekwencjom z niej wynikającym dla obu wskazanych grup
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 78, s. 135-139
Keywords: organizacja pracy; formy organizacji czasu pracy; praca w porze nocnej