Znaczenie kształcenia ustawicznego w zmieniającym się przedsiębiorstwie i jego otoczeniu - Janiak-Rejno, Iwona (Meaning of Lifelong Learning in Changing Enterprise and Its Environment, 2009)
Celem opracowania jest ukazanie skali oraz form aktywności podejmowanych w obszarze ustawicznego kształcenia się przez osoby dorosłe w trakcie trwania ich kariery zawodowej, jak również po jej zakończeniu. Referat przygotowano na podstawie wyników badań empirycznych przeprowadzonych wśród uczestników jubileuszowego zjazdu absolwentów z okazji 60-lecia WSH, WSE i AE we Wrocławiu. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 43, s. 487-496