Ograniczenia analogii pomiędzy opcjami realnymi a finansowymi i ich wpływ na wycenę - Wiśniewski, Tomasz (Limits in Analogy between Realand Financial Options and Its Impact on Valuation, 2009)
W ocenie autora, analogia pomiędzy opcjami realnymi a finansowymi jest ograniczona, a metody oceny opcji finansowych nie są odpowiednie do wycen opcji realnych ze względu na ograniczenie tej analogii. Celem artykułu było wskazanie różnic pomiędzy opcjami realnymi a finansowymi, na bazie których wyciągnięto powyższe wnioski. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 882-889