Premia z tytułu wielkości w wycenie przedsiębiorstw - Zarzecki, Dariusz (Size Premium in Business Valuation, 2009)
Zagadnienie premii z tytułu wielkości pojawiło się wraz z wynikami badań na temat tzw. anomalii na rynku kapitałowym. W artykule omówiono istotę tych anomalii na przykładzie tzw. efektu wskaźnika cena/zysk oraz efektu wielkości. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 931-944