Wybrane obszary ryzyka personalnego w hotelarstwie. Ujęcie teoretyczne - Tokarz, Anna (Selected areas of personal risk in hospitality. Theoretical aspects, 2011)
W artykule zaprezentowano i scharakteryzowano główne obszary ryzyka w działalności personalnej w przedsiębiorstwach hotelarskich. Rozważania mają charakter teoretyczny. Artykuł jest wynikiem studiów literaturowych oraz analizy dostępnych danych wtórnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 157, s. 168-177
Keywords: ryzyko; personel; hotelarstwo