Transfer wizerunku a działania społecznie odpowiedzialne - Ćwik, Krzysztof; Jurek, Łukasz (Image Transfer and Social Responsible Actions, 2008)
Autorzy skupili uwagę na transferze wizerunku w przypadku sponsoringu społecznego. Ich celem było przedstawienie istoty transferu wizerunku, jako jednego z motywów, dla którego organizacje gospodarcze realizują działania społecznie odpowiedzialne w tym właśnie obszarze.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 5, s. 176-184