CSR jako narzędzie budowania wizerunku firmy - Głuszek, Ewa (CSR as a Tool of Corporate Image Creating, 2008)
Autorka uporządkowała i opisała czynniki budujące wizerunek przedsiębiorstwa wśród różnych grup interesariuszy, koncentrując się głównie na relacjach ze społeczeństwem i społecznością lokalną. Autorka spróbowała także odpowiedzieć na pytanie, o rolę społecznej odpowiedzialności w kreowaniu pozytywnego wizerunku rynkowego firmy i determinanty wyboru określonych inicjatyw społecznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 5, s. 193-203