Rozwój technologiczny a społeczna odpowiedzialność małych i średnich przedsiębiorstw - Tabor, Joanna (Technological Development and Social Responsibility of Small and Medium-Sized Enterprises, 2008)
Zamierzeniem artykułu była analiza, czy rozwojowi w sferze technologicznej towarzyszą odpowiednie zmiany w sferze społecznej małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP), czego przejawem miała być realizacja idei odpowiedzialność społecznej. W tym celu przedstawiono wyniki badań na temat relacji między rozwojem technologicznym a podejściem przedsiębiorstwa do problemów społecznej odpowiedzialności. Badaniami ankietowymi objęto MŚP produkcyjne w latach 2003-2005
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 5, s. 361-371