Symulacja komputerowa w procesie nauczania analizy ekonomicznej - Bojnowska, Agnieszka (Computer Simulation in the Process of Teaching Economic Analysis, 2008)
Zaprezentowano sposoby i rezultaty nauczania analizy ekonomicznej przy wykorzystaniu symulacji komputerowej. Opisano zasady działania symulatora komputerowego oraz przebieg procesu nauczania analizy ekonomicznej przy jego wykorzystaniu. Przedstawiono kilka uwag, które powstały w wyniku procesu nauczania. Wymienić wśród nich można m.in., że każda decyzja gospodarcza ma swoje skutki długo- i krótkookresowe, że zarządzanie jest procesem dynamicznym oraz, że podmiot ekonomiczny jest skomplikowanym zespołem związków przyczynowo-skutkowych powiązanych z otoczeniem.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 27-34