Analiza wyników finansowych przedsiębiorstw rejonu warmińsko-mazurskiego w latach 2000-2006 - Bórawski, Piotr (Financial Results Analysis of Enterprises Based on the Example of Warmia and Mazury Voivodeship in 2000-2006, 2008)
Scharakteryzowano badanie przeprowadzone przez Urząd Statystyczny w Olsztynie, które dotyczyło analizy kondycji finansowej przedsiębiorstw z województwa warmińsko-mazurskiego. Zakres czasowy obejmował lata 2000-2006. Badaniu poddano 1548 przedsiębiorstw, które zatrudniały więcej niż 9 pracowników. Omówiono wyniki badań ze szczególnym uwzględnieniem przychodów, kosztów i wyniku finansowego przedsiębiorstw oraz przedstawiono wnioski płynące z ich analizy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 35-40