Identyfikacja strategii kredytowej przedsiębiorstwa wobec kontrahentów - Jerzemowska, Magdalena; Tchórz, Bogdan (Identification of Company Credit Strategy of Contracting Parties, 2008)
Zanalizowano kredyt kupiecki jako jeden z głównych, krótkoterminowych i pozabankowych źródeł finansowania przedsiębiorstwa. Wyjaśniono jego istotę oraz omówiono instrumenty zarządzania kredytem kupieckim. Przedstawiono strategie kredytową przedsiębiorstwa, z uwzględnieniem kredytu udzielonego jak i otrzymanego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 93-102