Wartość dodana dla akcjonariuszy (SVA) jako miernik w nurcie zarządzania przez wartość (VBM) - Nowicki, Jarosław (Shareholder Value Added as a Value-Based Measure, 2008)
Scharakteryzowano koncepcję wartości dodanej dla akcjonariuszy (SVA - Shareholder Value Added). Przedstawiono wzory służące do obliczania SVA. Autor wskazał również plusy i minusy stosowania tego miernika.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 168-176