Raporty wewnętrzne jako źródło informacji analitycznej - Sierpińska, Maria; Litwa, Piotr (Internal Reports as a Source of the Analytical Information, 2008)
Zaprezentowano rodzaje i zawartości raportów wewnętrznych jako źródła informacji do sporządzania analiz krótkookresowych służących do podejmowania decyzji w przedsiębiorstwie. Omówiono także różnice pomiędzy raportem a sprawozdaniem finansowym, które są podstawowymi źródłami informacji wykorzystywanymi przez otoczenie i osoby zarządzające spółką.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 225-236