Reengineering jako narzędzie controllingu strategicznego - Stańczak-Strumiłło, Kamila (Reengineering as a Method of the Strategic Controlling, 2008)
Wyjaśniono pojęcie controllingu strategicznego oraz przedstawiono jego funkcje i narzędzia jakie spełnia on w procesie strategicznym. Omówiono istotę reengineeringu, narzędzia odnoszącego się do zarządzania i usprawniania procesów. Scharakteryzowano miejsce reengineeringu w procesowym ujęciu controllingu oraz przedstawiono etapy jego wdrażania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 9, s. 263-271