Ocena parametrów czerwonokrwinkowych oraz gospodarki żelazowej u psów z niewydolnością serca - Kumiega Ewa (Assessment of red blood cell parameters and iron metabolism in dogs with heart failure, 2023)
Przeprowadzone badania na populacji 68 psów, miały na celu ocenę parametrów gospodarki żelaza w surowicy wraz ze szczegółową oceną erytrocytów i retikulocytów we krwi obwodowej.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: status żelaza; anizocytoza; poikilocytoza; choroba zastawki mitralnej; psy