Management of urban grasslands in the context of green infrastructure ecosystem services - Mollashahi Hassanali (Zarządzanie murawami miejskimi w kontekście usług ekosystemowych zielonej infrastruktury, 2023)
W pracy doktorskiej przeanalizowano charakterystykę ekologiczną UG, traktując miasto Wrocław jako obiekt modelowy, aby udoskonalić metody zarządzania UG w celu zwiększenia spektrum usług ekosystemowych pełnionych przez zieloną infrastrukturę.
Keywords: Low greenery; urban grasslands; landscape connectivity; city soils