Ocena usługi edukacyjnej - Foltynowicz, Zenon; Purol, Marta (The evaluation of educational services, 2011)
Wydział Towaroznawstwa (WT) jest organizacją z doświadczeniem w zakresie zarządzania jakością w obrębie własnych struktur organizacyjnych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu (UEP). Prowadzi własną politykę zarządzania skierowaną m.in. na doskonalenie relacji z klientem wewnętrznym i zewnętrznym. W tym celu systematycznie pozyskujei analizuje dane dotyczące zmieniających się wymagań i oczekiwań studentów. Informacje te są wykorzystywane do kształtowania strategii i planowania działań związanych z doskonaleniem systemu zarządzania WT. Publikacja prezentuje najnowsze badania wymagań i oczekiwań studentów WT, które mają wpływ na kształtowanie oferty edukacyjnej i pozaedukacyjnej, doskonalenie komunikacji wewnętrznej, zmiany organizacyjne wydziału oraz podniesienie świadomości wśród pracowników.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 165-175
Keywords: jakość kształcenia; szkolnictwo wyższe; relacje z klientem