Jakość procesu kształcenia w szkole wyższej – propozycja determinant i próba oceny - Popek, Stanisław; Świda, Jarosław (Quality of educational process at university – proposal of determinants and attempt of evaluation, 2011)
W artykule zaprezentowano podstawowe obszary oceny jakości kształcenia w szkole wyższej. Przedstawiono ocenę jakości procesu kształcenia z punktu widzenia studentów jednej z publicznych uczelni wyższych województwa małopolskiego. W przeprowadzonych badaniach empirycznych szczególna uwaga została skupiona na dwóch głównych zagadnieniach: organizacji procesu nauczania oraz warunkach studiowania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 151, s. 475-489
Keywords: jakość kształcenia w szkole wyższej; proces nauczania; warunki studiowania