Szkodliwa entomofauna soi zwyczajnej (Glycine max (L.) Merr.), ze szczególnym uwzględnieniem przylżeńców - Cierpisz, Marcin (Harmfulness entomofauna of soybean (Glycine max (L.) Merr.) with particular emphasis on thrips, 2023)
Podstawowym celem pracy było określenie liczebności oraz struktury gatunkowej najważniejszych organizmów fitofagicznych, ze szczególnym uwzględnieniem przylżeńców, zasiedlających różne odmiany soi rosnącej w zróżnicowanych warunkach rozstawy rzędów oraz liczby wysianych nasion.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: soja; rozstawa rzędów; gęstość wysiewu; odmiana; fitofagi; przylżeńce